• Cerpen Suamiku Tengku Romantik
  • CERPEN: Encik Playboy yang Dingin Mata Rin memerhati tingkah Iskandar yang bersahaja. Doa orang yang dizalimi tidak pernah tertolak! Sendiri menitis air mata. Arwah atuk siap suruh buat pilihan, sama ada keluarga atau arwah ayah, ibu pilih ayah. walaupun begitu dia masih ada rasa cinta dan dia mendapatkan cintanya dengan sikap bossy bukan romantik. Sungguh hatinya tidak tenteram membaca mesej ringkas tadi. Selalu hadiahkan bunga, temankan aku pergi tengok movie romantik dan macam-macam lagi yang romantik. Tak pandai nak berlemah lembut dengan perempuan. Arwah atuk kemudian tidak mengaku ibu anaknya lagi serta mengugurkan perkataan 'Tengku' di pangkal nama arwah. Aku sebagai Mia nama holder, anak org kaya, tak kisah tak de jantan nama suami dlm hidup aku tau ! Kot ye pun, letak la nama perempuan lain. Audadi di tinggalkan bersama Puan Aishah dan keluarga. Di mindanya sering tertanya-tanya kenapa tingkah laku Fazrul dah berubah. Ceritamy, koleksi cerpen,kumpulan cerpen, koleksi cerpen cinta Cerpen : Kau Juga Yang Ku Mahu Perkahwinan bukan perkara remeh-temeh yang boleh dibuat alat permainan. Kaku, Fakhry khusyuk membaca buku Aku Terima Nikahnya, karya ustaz Hasrizal Abdul Jamil yang baru seminggu kubeli. Gembira hati Tengku Adnan melihat anak tunggal kesayangannya tersenyum bahagia. Pasti bakal suamiku romantik plus baik plus romantik plus sempurna. cerpen ini cerpen p’tma yg b’jya mmbuatkan empangan air mataku pecah. (Ini adalah Sofea Marissa) Sofea's. Sekuat mana hati wanita, tatkala sang lelaki menidakkan haknya sebagai isteri? Inilah kisah Shadha Shadiqah, yang berusaha menambat hati sang suami yang tetap dengan satu kata ‘Kau bukan pilihan’. Sampai waktunya untuk tok kadi mengijab kabulkan aku dengan bakal suamiku ini. Aku harus harus. Aku nie muda lagi tau. ~cerpen tarbiah he's atheist ~Bila rindu ~pesona zulaikha menggamit hati yusuf ~bidadari kecil tak keseorangan ~perjalanan aku ~dia tak berdosa ~izinkanku 1 ~izinkanku 2 ~izinkanku 3 ~izinkanku 4 ~kupilihmu sebagai perantara ~rindu padamu ~the stars ~luka ~untuk semua khilafku ~mama lepaskan aisyah pergi ~secret garden> mihrab ~secret garden. Lafazkan Kalimah Cintamu is the worst of all! I was not even reached the 10th page yet but I was already crying ceh! Siti Rosmizah really know how to make my eyes bleed - figure of speech LOL!. Memang sibuk bila menjadi business woman ni. (Ini adalah Sofea Marissa) Sofea's. SKS mengisahkan Tengku Edrina yang terpaksa kahwin dengan Tengku Raden Emranudin aka Kudin. Satu kucupan indah singgah di dahiku. Dia dah jadi Farisha yang dulu. "Hanya itu yang terluah. Mimpi semalam menggangu lagi. wlau hasilnya pendek ttpi sdah mmpu untk mmberi msj yg bermkna buat sgnap insan d dnia. satu garapan citer yg menarik dan sad endingnya. Bukakanlah hatinya untuk pulang ke pangkuanku…" Setiap kali solat pasti dia takkan lupa meminta kepda-Nya agar membuka pintu hati Ziqri untuk pulang dan menerima dia seadanya. Cerpen yang baik dengan pengolahan penyampaian dan isu-isu yang di. Tengku Atylia memerhatikan di sekeliling bilik yang di susun kemas oleh Neng, pembantu rumahnya yang sudah pun menjejak ke usia 50 tahun. Wal hal dia berbuat demikian kerana ingin mengelak daripada dicam oleh wartawan di luar. Aku pulak terus menghala ke cermin solek dan melabuhkan duduk di kerusi. ***** "Kak, tape dah habis. Mama tanya sikit, boleh?," "Tanyalah,"suamiku menjawab sambil menyuap mee sizzling ke mulut. a Tengku Nur Alya Imani Tengku Azman, seorang yang skema. Aku dimasukkan di hospital ini kerana dipukul oleh suamiku sendiri. 90 terima kasih. Maklumlah keputusan peperiksaan spmnya baru sahaja keluar dan sekarang dia masih menunggu tawaran untuk menyambung pelajarannya. Waktu tu pelbagai perasaan menjalar dalam hati. sy cuba juga huraikan macam mana perhubungan mereka selepas kahwin tanpa cross the line sebab sy pun tak berapa selesa jugak. Aku terkesima seketika. Novel ini mengisahkan mengenai S. Cerpen : Suamiku, tolong lepaskan aku! Setelah aku dpt fikir dgn waras aku keluar dati blik air dan menelefon Tengku Haziq. Hope you all enjoyed reading dearies. Aduhh, mudahnya hatiku cair pada kata-katanya ,kata-kata dari seorang lelaki yang baru sahaja bergelar suamiku sebulan selepas peristiwa di airport itu. Pantas sahaja tangannya mengambil baju tersebut seraya menuju ke arah fitting room yang terletak di tempat yang agak tersembunyi. Di Gerai Burger, bermula dengan usik-usikan. Aku bebenar buntu dan risau memikirkan dia. Disebalik kemekaran dan keharumannya terbuku sebuah cerita duka yang tersembunyi. Ianya berbeza. nur>>thanks for your comment. Gembira hati Tengku Adnan melihat anak tunggal kesayangannya tersenyum bahagia. Walau suamiku tak sekaya Rayyan dalam Romantik Rapsodi tapi dia sentiasa caring dan romantik. Airina Julia. Mengekek aku tertawakan dia. Belum sempat Zara ingin memeluk lelaki itu, tiba-tiba kedatangan Erin dan Aliff merosakkan suasana romantik antara mereka berdua. tpi terus terang best jln ceta dah nama cerpen mesti paling minimum baca 15-30 minit satu cerita. cm stok2 alaf 21 pnye story. Yanie menepis sesuatu yang sedang merayap di mukanya. Rasa bersalah tidak pernah hilang daripada hatinya sejak kejadian itu berlaku. Godaan yang mampu buatkan Tengku Adam hilang kawalan. Sudah puas kupujuk. Malam itu aku tenggelam dalam lautan kasih yang diberikan oleh Tengku Aliff Daniel my love. Aku ingin bina semula istana cinta kami yang telah aku runtuhkan dahulu disebabkan kebodohan aku. Hiii!!! Dah berhabuk dah blog aku ni tak sempat la nak update busy dengan PT3 ni lagi tak sampai 2 bulan nak exam so nak bagi blog ni hidup lagi so aku nak post something okey hahaha i donnnnnooo whyyy rasa nak buat cerpen je so ni lah cerpen aku. Dia bangun dari sofa untuk melangkah ke kamar tidurnya. Sudah jam 1 pagi namun kelibat suaminya masih belum kelihatan. Tengku Haziq lebih senang berdikari dari meminta pertolongan dari mereka tu satu sifat yang berada di dalam diri anak kedua mereka. tpi ni pla pendek tpi berisi dan padat. Drama Si Kolot Suamiku ini bergenre komedi romantik. Tapi yang ke-10. Oleh itu , Erra Izzati. Pertama, sebab wasiat arwah Tengku Khaleeda. " Tergamam aku. Dia memandang si isteri di sebelah kirinya. Kini, aku terlantar di wad hospital. LECTURER?! I think this cerpen is too long so I divide it into 2 or 3 chapter kot. Tak romantik pun. Selama ni pun Zaf kasar dengan Mia, tapi Zaf buat semua tu sebab Zaf sayang mia. Bukan dalam gelap! awas! aku dengan dia di tempat yang terang dan banyak orang. Cerpen : PMR Tunang, Kahwin Lepas SPM! 1 By Nur Hidayah Awak romantik juga kan?' Uishhh! Dah macam aku ni tak malu sangat lah pula. Aku sebagai Mia nama holder, anak org kaya, tak kisah tak de jantan nama suami dlm hidup aku tau ! Kot ye pun, letak la nama perempuan lain. Bukan pada buku itu. ini lah kesudahan yg terbaek kerana minah tu tak akan dapat melupakan kejadian yg berlaku dan hanya menunding jari menyalahkan suaminya yg telah pun insaf dan ingin kembali menjadi manusia yg beriman. Syurga aku kini dibawah tapak kaki suamiku. Sungguh, suamiku itu sangat-sangatlah santun orangnya. Cerpen : SuamiKu Degil :D Jauh di sudut sebuah bilik kedengaran suara yang sedang teresak -esak mengeluarkan airmata. watak zainura yang agak gedik kelakar tu memang tak menahan. Berjaga dak Bob dan temannya lagi satu di luar chalet milik suamiku. Pelik pulak aku. Hari-hari excited nak pergi kelas sebab nak jumpa dia. Cerpen terbaru Sahara, biase2 je. Waktu aku masuk ke dalam bilik, suami aku dah terbongkang kat atas katil. Tengku Zafran yang aku kenali, susah percaya perempuan. Jam di dinding bilik sudah menunjukkan lima pagi. Biografi kemal Attaturk. Romantik apa kalau senyap sunyi macam ni? Pelik betul suamiku ini. Entah bila mereka berkasih pun tak tahu. Aku mendengar dengan tekun. Nama Pena : lavenderkichikaPokok mawar pelbagai warna tumbuh segar di halaman rumahku. Mawar tak tahu nak kata apa, ada idea tulis saja. Orang ramai cuba membawa keluar Elis dari kereta. minggu depan final dah. ” Esha tersenyum sinis. kisah pengorbanan seorg isteri hingga ke akhir hyatnya nukilan sang pnulis amat mnyayat htiku. Dia bangkit menuju ke bilik air yang terletak di hujung bilik, mahu membersihkan diri seterusnya mahu ber'dating' bersama si Dia. Terima kasih pada yang sudi membaca karya cerpen ROMAN CINTA. Airina Julia. Benar apa yang Kak Wafa pernah katakan… Muaz bukan 'lelaki biasa'. " Yana please ambilkan wallet I. Alis matanya yang tajam. Tup tup kuar lagu Roman Cinta! Edit sikit dan ROMAN CINTA la tajuknya ^_^" Tak sempat edit sangat sebab nak pergi kelas dah. Aku tak pandang sesapa lagi dah dan terus cium pipi kanan Rooftop ni! Daddy punya pasal la ni. Reply Delete. Kebingitan lagu yang kuat dan lampu yang 'berlip-lap lip-lap , menyemarakkan semangat Erra Izzati yang kian hilang dek kerana tertekan dengan keluarga dan kerjanya. Dia sangat tidak berpuas hati apabila mengingatkan keputusan daddy yang mahu menjodohkan dia dengan Tengku Fuaz kahwi memang sangat meloyakan tekaknya itu. dah siap baru perasan, tak sepadan langsung dengan tajuk. Dia tidak pernah mengimpikan untuk mengandung. Hampir sebulan satu hari satu jam satu minit satu saat Syafzira berfikir tentang perkara itu. “Awak, cakap apa ini sayang, saya tak pernah ambil hati dengan awak lah, semua kata –kata awak semuanya saya simpan elok-elok dalam hati, Tak kan sesekali saya kesal memiliki awak sebagai isteri saya Syafiza “ Afiq senyum melihat aku, aku tersentak dengan jawabnya, Ya Allah baiknya Afiq suamiku, kenapa lah selama ini aku buta menilai Afiq. cerpen ini cerpen p’tma yg b’jya mmbuatkan empangan air mataku pecah. Wal hal dia berbuat demikian kerana ingin mengelak daripada dicam oleh wartawan di luar. Adlina yang sudah siap berpakaian itu, dia berbaring santai di atas katil kakaknya. Jangan tidur lewat, menangis. Dan malam itu juga menjadi malam terakhir aku melihatnya bila aku bertindak membawa diri. Tengku Osman dan Tengku Maria mata mereka bertentangan buat seketika memikirkan permintaan anak mereka. Tak sabar rasanya aku mahu khabarkan berita gembira ini pada suamiku, mak dan ayah. Shakira bertambah bengan bila melihat adegan romantik itu dan dia menyepak kuat kepala Fifie yang kembali terangkat untuk membalas pandangan Dean. Cepat-cepat aku leraikan pelukan. " Aku tahu aku ni tak pandai layan perempuan. Aku tidak ingin kerana aku hubungan keluarga ini berpecah belah. Akhirnya aku tau dia dah memang tak nak dekat aku. Tidak kusangka pening dan loyaku selama seminggu merupakan petanda kehadiran benih suci ini dalam rahimku. Mia menolak troli yang berisi barangan keperluan rumahnya ke bahagian minyak masak. Apa sahaja yang menjadi kesukaanku adalah kesukaannya juga. Dia akan berkahwin dengan Shiena, sepupu si Arisa tu. bila terfikir balik. Akibatnya, barangan makanan dalam peti ais yang jadi mangsa. Arwah atuk siap suruh buat pilihan, sama ada keluarga atau arwah ayah, ibu pilih ayah. Tapi, aku ragu-ragu. Pertama kali aku menjejakkan kaki ke luar Negara. ‘ And one more thing, petang nanti sepupu kamu, Mukhlis nak datang rumah. Lafazkan Kalimah Cintamu is the worst of all! I was not even reached the 10th page yet but I was already crying ceh! Siti Rosmizah really know how to make my eyes bleed - figure of speech LOL!. Dia mengesat air mata wanita itu dengan lembut. selamatkanlah suamiku ya Allah. 3Suku Sorry sebab lama sangat menyepi, lama sangat tak duk update new bab untuk mr perfect annoying. Kalau rasa rindu dengan Nura Alia dan Syed Azwan, bolehlah ke blog penulisnya untuk baca kisah mereka di musim Ramadhan dan Syawal. Sebelum suamiku menjawab aku segera melepas pelukannya, dan aku segera meninggalkan suamiku dibilik pengantin. Bila melihat view cerpen ni paling tinggi dalam senarai aku terpanggil untuk bercerita,. Poyo betoi la. jadi untuk membaca novel dan cerpen saya, klik kat NOVEL AWAK PENCURI HATIKU mengikut bab dan juga KOLEKSI CERPEN untuk membaca cerpen. Itulah nama empunye diri. ” Jawapannya bertentangan dengan apa yang ada di dalam hatinya. LECTURER?! I think this cerpen is too long so I divide it into 2 or 3 chapter kot. "Sir Syauqi! Sir Syauqi! Miss Jay panggil. Abang balik dulu. Sentap siaaa, hahahaha !!! Reply Delete. Setahun selepas perkahwinan Tengku Arfhan-Arisa, Hadif buat pengumuman mengejut. Jika saya teringatkan awak, cepat-cepat saya beristighfar, agar Dia tahu saya tetap mengingatiNya walaupun saya ada awak…. Lelaki, mak aku kata 10% je cakap benar yang lain semua kelentong. Cerpen : SuamiKu Degil :D Jauh di sudut sebuah bilik kedengaran suara yang sedang teresak -esak mengeluarkan airmata. Prepare untuk awak aje la. ~cerpen tarbiah he's atheist ~Bila rindu ~pesona zulaikha menggamit hati yusuf ~bidadari kecil tak keseorangan ~perjalanan aku ~dia tak berdosa ~izinkanku 1 ~izinkanku 2 ~izinkanku 3 ~izinkanku 4 ~kupilihmu sebagai perantara ~rindu padamu ~the stars ~luka ~untuk semua khilafku ~mama lepaskan aisyah pergi ~secret garden> mihrab ~secret garden. minggu depan final dah. Candle light dinner terasa seperti tiada makna apa pun. Hope you all enjoyed reading dearies. Dia pula, boleh terima je cadangan keluarga kamiwalaupun kami saling tak mengenali antara satu sama lain. Aku dan Farid seperti pasangan kekasih yang lain, romantik dan sentiasa seperti belangkas. Dari ekor mataku, lelaki itu masih lagi memandangku dengan muka dinginnya. Tak tahan mendengar pujuk rayu Netty, Tengku Reza akur juga. Aku pun tak sanggup jauh dari kau , tapi … aku tak yakin pada diri kita. Kota percintaan orang kata. Diikutkan saja kepala isterinya yang masih remaja. syabas kpd pnulis krna b’jya mnghsilkn krya yang baik. weird love. Hana Efriena June 6, 2014 at 7:10 PM. "Baiklah, Miss Jay. Aku mendengar dengan tekun. cm stok2 alaf 21 pnye story. Mata terus dibuka. "Jika engkau tak mau mengajak serta aku, maka tundalah ajakanmu kepada suamiku. Menitis airmataku. Tapi seriously, aku memang tak sengaja peluk dia. Zara terpaksa meninggalkan Tengku Farish Rayyan kerana menyedari lelaki itu terlalu sempurna untuknya sedangkan pada waktu itu keluarganya dihimpit dengan masalah kewangan dan hampir diisytihar muflis. Walaupun aku tak berapa kenal sangat suamiku ini, tapi aku yakin dengan pilihan orangtuaku untuk menjodohkan aku dengannya. Anak-anak saham akhirat, jadi saya akan usaha corakkan mereka cantik-cantik biar mereka ini menjadi pakaian kita di akhirat kelak. sinopsis si kolot suamiku Tengku Nur Edrina seorang anak yang degil dan menpunyai ego yang tinggi kerana ayahnya berketurunan raja dan emaknya dilahirkan di kalangan bangsawan. Masih memikirkan tentang nasibnya sendiri. Mataku terus saja menyapu tiap adegan yang dipertontonkan Allah; sukma-sukma yang meronta, nafas yang terkubur lumpur, muka yang jengah, mata yang terbelalak, penuh dengan sobekan-sobekan kejadian, seakan tak. tapi kamau jgnlah patah semangat serta putus asa. Setibanya aku di rumah, kulihat kereta suamiku berada di garaj. ~ Cerpen - Dia Sebenarnya Cinta ~ Izzul Haq menekan kuat pedal brek Maserati Sportnya tiba – tiba. DI kerusi itu, dia termenung sendiri. Sejak berkahwin dengan Tengku Rizqin, aku dapati itulah cara yang paling mujarab sekali untuk memujuk hati. Dadanya sesak dengan seribu persoalan. ” arah Afiq Khairul tiba-tiba. “Lepastu Mia nampak. Sekuat mana hati wanita, tatkala sang lelaki menidakkan haknya sebagai isteri? Inilah kisah Shadha Shadiqah, yang berusaha menambat hati sang suami yang tetap dengan satu kata 'Kau bukan pilihan'. Aku lihat dia berpeluk tubuh di situ sambil menyandarkan tubuhnya di meja kerja. So kali ini totally edited. Zaf tahu,mungkin cara Zaf tak romantik. Aku belum cukup sedia. Dia menjadi semakin penyayang,semakin romantik. Entah bila mereka berkasih pun tak tahu. segalanya aku tumpahkan dalam bilikku, aku menangis sekuatnya. hehe! Tu lah, dah terlampau romantik di kata gatal. Hatiku berasa sayu. Drama Si Kolot Suamiku ini menggantikan drama Lelaki Macam Dia di Astro Ria saluran 104 dan Astro Ria HD saluran 123. ” Aku bangun mencapai tuala dan terus ke bilik air untuk mandi. Cerpen: kebahagiaan datang kembali Posted on 06/01/2008 by muzri Tergamam aku pabila diberitahu tujuan sebenar menyuruhku pulang kekampung. Tengku Kamariah mesti mengetahui kebenarannya. Rayyan ni sebenarnya kawan aku dari kecik lagi tapi dia ni budak skema dan aku ni agak brutal sikit masa kecik. Zamir sudah kembali kepada sikapnya yang romantik dan penyayang. Please try again later. Selepas ini tidak perlulah dia bersusah payah mengatur blind date untuk Alisa. Cerpen kahwin paksa romantik malam pertama Friday, 28 December Cerpen: I am getting I am Getting Maried? Dengan sekali lafaz,aku jadi milik orang yang seumur hidup aku. Still tak boleh move on dengan cerpen niyh😭,10 kali baca,10 kali tu jugak. Dari ekor mataku, lelaki itu masih lagi memandangku dengan muka dinginnya. Okeylah suamiku", aku membalas manja. Dia terkejut bukan kepalang sehingga jatuh cawan yang berada di pegangannya. Wah poyo! Saya amik masa lebih kurang 5 jam untuk menamatkan kisah ini. Mataku terus saja menyapu tiap adegan yang dipertontonkan Allah; sukma-sukma yang meronta, nafas yang terkubur lumpur, muka yang jengah, mata yang terbelalak, penuh dengan sobekan-sobekan kejadian, seakan tak. Dendam yg ingin melihat Tengku Ameerul seksa itu aku tarik balik. Menggambarkan pertentangan kehidupan orang-orang kota, soal emansipasi wanita 2. Siap mandi, aku melihat suamiku itu sedang melipat sejadah sebelum meletakkan sejadah di penyidai, baru selesai solat. Prepare untuk awak aje la. Walau suamiku tak sekaya Rayyan dalam Romantik Rapsodi tapi dia sentiasa caring dan romantik. Kalau dia bukan boss aku, dah lama kena penumbuk aku'geram aku dalam hati. so sy cuma minimize jugak penceritaan itu. minggu depan final dah. hamba Allah yg serba kekurangan dan kerdil in, mohon maaf klu teguran ni menguris atau menyakitkan hati. Dengan sekali lafaz, terpaterilah sebuah janji sehidup semati yang bersaksikan berpuluh pasang mata di dalam Masjid As-Syakirin yang penuh dengan tetamu. Pergerakkannya agak perlahan kerana troli tersebut berat dipenuhi dengan pelbagai barangan. Belum sampai taman, kulihat ia datang dari arah depan dengan sepeda motor yang dipacu sangat pelan. Tapi kau tahu kan aku nak lelaki yang macamana. Blog diberi nama shiera jamal dan blog ni hanya terdapat cerpen-cerpen yang di karang oleh saya sendiri. Aku harus menerangkan semuanya. Tapi dilarang nya juga. What happen when the kahwin paksa couple bercerai? Lega kerana tidak perlu lg memaksa hati utk mencintai? Rindu kerana jauh di sudut hati sudah ade bibit cinta? Gila talak? Siapa yg mengejar n siapa yg mengelak? Reply Delete. Berbeza dengan aku yang mempunyai enam adik beradik. Senafas dia mengungkapkannya. CERPEN : BILA BLOGGER JADI MAID RAYA SPECIAL Makin hari Ash suka buat aku jatuh cinta. Esha tersenyum sinis. Sambungan kepada Pagi Selepas Malam Pertama. Tengku Irfan tunduk dan menciumi dahi Tengku Yasmin. "Hanya itu yang terluah. tapi, kalau baca tak taulah kat mana peliknya. Tengku Haziq lebih senang berdikari dari meminta pertolongan dari mereka tu satu sifat yang berada di dalam diri anak kedua mereka. jemput layan cerpen baru dari asyu. Setiap kisah dan cerita ini adalah hasil nukilan penulis sendiri dan koleksi cerpen yang terdapat di dalam simpanan yang ditulis oleh penulis lain. salam cerpen ego cerpen encik tengku dan cik terdesak cerpen suamiku sombong cerpen suamiku kuat cemburu cerpen s cerpen s@r@ sassy gurlz cerpen s mara gd mr. Pernah juga dia berjumpa dengan bidang bidan kampung oleh ibu mertuanya untuk berurut. Makan malam yang begitu romantik, walaupun di selangi gurauan bodoh antara mereka. Posts about Madah Cinta written by Admin. " Tergamam aku. Oh! Aisya rasa dia ingin pengsan. 'Ish minah ni, kalau bukan bini aku, dah lama aku lipat-lipat jadikan bola, lepastu campak dalam sungai. Tup tup kuar lagu Roman Cinta! Edit sikit dan ROMAN CINTA la tajuknya ^_^" Tak sempat edit sangat sebab nak pergi kelas dah. Gigih Damia mencari baju untuk dia, Tengku Aaron dan anak-anak mereka supaya warna sedondon. Dia cakap dia dah ada pilihan sendiri dan memandangkan ayah aku dah berkenan sangat dengan suami aku tu, ayah aku nak jodohkan aku pulak dengan dia. malas dah nak ubah. Mia menolak troli yang berisi barangan keperluan rumahnya ke bahagian minyak masak. Suamiku BFF adikku Assalamualaikum. Walaupun sibuk dengan urusan bisnesnya, Muaz akan sedaya upaya menatap juga mushaf Al-Quran dan membaca walau sehelai muka. Kedengaran perlahan penyanyi itu menyanyikan lagu kegemarannya. Godaan yang mampu buatkan Tengku Adam hilang kawalan. Pantas sahaja tangannya mengambil baju tersebut seraya menuju ke arah fitting room yang terletak di tempat yang agak tersembunyi. Katanya juga dia tidak akan bertemu aku sepanjang 3 bulan ini dan akan bertemu buat pertama kali ketika akad nikah nanti dan dia mahu aku memilih hantaran mengikut kata hati. mak aku panggil macamtu", ujar Andy ringkas. Ku perhatikan Shufi yang tidur disebelahku sekilas, lalu berjalan membuntuti suamiku ke ruang tamu rumah teres lot tepi empat bilik yang baru kami duduki tidak sampai sebulan. aku pun tak reti sangat sebernarnya tapi aku suka cerpen sedih sedih kan so aku buat cerpen sedih lah. Wal hal dia berbuat demikian kerana ingin mengelak daripada dicam oleh wartawan di luar. Anak matanya tepat menikam anak mataku. "Nuralia mengeluh perlahan. CERPEN: Encik Playboy yang Dingin Mata Rin memerhati tingkah Iskandar yang bersahaja. Memandangkan ramai yang minta part sedih, in shaa allah aku cuba untuk letakkan part sedih dalam cerita ni. Terima kasih kerana menjadi suri hati abang,"aku terpegun mendengar kata-katanya itu. Maaf atas kekurangan yang ada pada cerpen pertama sejak sekian lama Tak tahu juga nak letak judul apa. Angkuh dan bangga dirinya membawa hidupnya jauh dari nilai murni seorang wanita Melayu. minggu depan final dah. Kesal sendiri. Jujur dia katakan yang dia memang tak sanggup nak berdepan dengan Andrean. Makan malam yang begitu romantik, walaupun di selangi gurauan bodoh antara mereka. Dia melangkah menuju ke almari. Nama Mia ni special for anak org kaya je tau. Menyeringai budak Aiman tu, hehehe. Aku menyimpan briefcase suamiku dan terus pergi ke dapur untuk menyimpan semua makanan yang dah lama sejuk. so a lil bit busy, s Cerpen : Ustazku Romantik!. CERPEN#1: Malam Pertama Dengan Lelaki Bukan Pilihan Hati Assalamualaikum. Tiada apa yang melegakan hati tuanya melainkan melihat anak yang dibesarkan selama ini tersenyum gembira seperti ini. Di Gerai Burger, bermula dengan usik-usikan. Itulah nama empunye diri. Poyo betoi la. Mama tanya sikit, boleh?,” “Tanyalah,”suamiku menjawab sambil menyuap mee sizzling ke mulut. Ei, stress aku bace cerpen ko ni. Dia mengesat air mata wanita itu dengan lembut. Suami lebih kepada jiwa kelembutan manakala si isteri agak rock sedikit jiwanya. Mereka cukup masak dengan perangai anak mereka ini. mak aku panggil macamtu”, ujar Andy ringkas. alhamdulillah sudah di terbitkan pada tahun 2013 pada bulan 4 bawah terbitan BUKU PRIMA dengan nama pena baru saya, AZALEA ESHAL boleh dapatkan dengan harga rm18. Ayat Romantik dan Ayat Cinta Buat Kekasih. Kalau dah makan, tak ingat apa. Pertama kali aku menjejakkan kaki ke luar Negara. Amalina seorang gadis yang memiliki kulit sawo matang, hidung yang sedikit mancung, dan mata yang redup. “ Cantik mata Rin,” kata Tengku Ikhram perlahan dan tangannya naik untuk mengusap aku yang sedikit kedepan akibat sentakan tadi. jemput layan cerpen baru dari asyu. Kalau perasan part nak ending ada perubahan. Mungkin karena saya tidak lagi menginginkan plot yang seru atau mengejutkan atau menohok. a Tengku Nur Alya Imani Tengku Azman, seorang yang skema. Sebaik sahaja aku menjejakkan kaki di anak tangga terakhir, aku amat mengenali suara wanita yang sedang merengek di ruang tamu. saya akan post cerpen-cerpen baru yang dah berhabuk dalam encik lappy 7. Jujur, dia memang tertunggu-tunggu kedatangan lelaki itu. Langkahku terhenti di depan pintu bilik utama, aku melihat suamiku sedang duduk di kerusi rehat di dalam bilik tidur kami itu. Di Gerai Burger, bermula dengan usik-usikan. Kebingitan lagu yang kuat dan lampu yang 'berlip-lap lip-lap , menyemarakkan semangat Erra Izzati yang kian hilang dek kerana tertekan dengan keluarga dan kerjanya. syabas kpd pnulis krna b'jya mnghsilkn krya yang baik. " Kata Ria sambil berbisik. Atau, Tuhan sedang membalas kembali, satu persatu kesalahanku pada bekas kekasihku dulu? Aku yang kejam kerana meninggalkannya dan memilih suamiku sekarang. Bukan pada buku itu. Cerpen kahwin paksa romantik malam pertama Friday, 28 December Cerpen: I am getting I am Getting Maried? Dengan sekali lafaz,aku jadi milik orang yang seumur hidup aku. Apa sahaja yang Farid lakukan, bagiku adalah kasih sayang dan belas kasihan. Disebabkan saya suka membaca novel dan cerpen maka terdetik di hati untuk menulis karya sendiri walaupun tidak sebagus seperti penulis yang lain. Sebenarnya Farhan ialah rakan sekerja Aqmal yang juga seorang doktor di situ. Cerpen Isteriku Rambut Blonde Dia menliarkan pandangan di seluruh pelosok airport , mencari seseorang yang ditunggu sejak setengah jam yang lalu. Aku memandu dengan berhati-hati. Niat aku just nak hilangkan kesedihan dia aje. Malam itu aku tenggelam dalam lautan kasih yang diberikan oleh Tengku Aliff Daniel my love. " Khamis memberi idea lapuk yang memang sudah sekian maklum berkurun diketahui oleh ramai lelaki. Cerpen : Aku Tetap Cinta “ Kau pergi jumpa jantan mana tadi???!!!” suara yang melengking kuat itu membuatkan Norisah tersentak. ” Aku bangun mencapai tuala dan terus ke bilik air untuk mandi. Fareez menarik kerusi lantas dilabuhkan punggung. Bunyi alarm pada telefon bimbit membingitkan telinga Emma. Alasanku agar aku dapat mengenali Farhan dengan lebih dekat. Aku dimasukkan di hospital ini kerana dipukul oleh suamiku sendiri. tpi ni pla pendek tpi berisi dan padat. Qaseh memerhati Tengku Iskandar yang sedang bergelak tawa dengan seorang pelabur. Syukur kepada ALLAH, aku menjadi miliknya. Aku tak pandang sesapa lagi dah dan terus cium pipi kanan Rooftop ni! Daddy punya pasal la ni. memang nak kena room mate aku ni. yang bermaksud : " Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami-isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. malah kamu kena gigih dan besarkan semangat kamu jika. Cerpen paling best diantara cerpen2 Yg pernah sy baca Sgt unik dan byk pengajaran. Tup tup kuar lagu Roman Cinta! Edit sikit dan ROMAN CINTA la tajuknya ^_^" Tak sempat edit sangat sebab nak pergi kelas dah. Dia mengukir senyuman gembira apabila melihat wajah mummynya yang kelihatan sangat ceria. Aku nie muda lagi tau. Okey aku tipu bukan brutal sikit tapi brutal nak mampus. Jika sebaliknya Kau tenangkanlah hati-hati kami. Dan akhirnya lahirlah seorang putera yang diberi nama Tengku Emeir Qasyi bin Tengku Izzaerul Iskandar. Setelah umur aku genap 22 tahun,aku mesti kahwin. “Awak, cakap apa ini sayang, saya tak pernah ambil hati dengan awak lah, semua kata –kata awak semuanya saya simpan elok-elok dalam hati, Tak kan sesekali saya kesal memiliki awak sebagai isteri saya Syafiza “ Afiq senyum melihat aku, aku tersentak dengan jawabnya, Ya Allah baiknya Afiq suamiku, kenapa lah selama ini aku buta menilai Afiq. Tidur suamiku terganggu apabila tanpa sedar aku telah menyentuh rambutnya dan mengusapnya perlahan. Kalau dia bukan boss aku, dah lama kena penumbuk aku’geram aku dalam hati. ~ Cerpen - Dia Sebenarnya Cinta ~ Izzul Haq menekan kuat pedal brek Maserati Sportnya tiba – tiba. mentang2 mummy selalu buat kat dia minta aku pun contohi drama romantik dorang. CERPEN:SUAMIKU ROMANTIK TAPI EGOIS (full) "Sebab kena paksa dengan Tengku dia. “Tak ada apalah…”“Yohhaaa tapi cuak jugalah. Please try again later. Kalau bercakap tangan bukan main lentik lagi macam orang nak main mak yong. minggu depan final dah. walaupun begitu dia masih ada rasa cinta dan dia mendapatkan cintanya dengan sikap bossy bukan romantik. “Yang sebelah abang Shakir tu Iyda namanya. soal Nath sambil mencubit pipi Tengku Aiman. Aku dan Farid seperti pasangan kekasih yang lain, romantik dan sentiasa seperti belangkas. Dahulu, Aidit selalu memanjakanku, dia kerapkali disisiku bila aku memerlukan, memang jauh berbeza dengan bekas suamiku dulu. Yang keluar dari bibirnya hanyalah suara tengkingan dan suara 'harimau jadian'. Tuan Sri dan Puan Sri sibuk dengan mengejar harta. Ahad, November 15, 2009 : Cerpen : Roommate yang romantik II: Nama Pena : LC Huhuhuhu…. Tengku Atylia memerhatikan di sekeliling bilik yang di susun kemas oleh Neng, pembantu rumahnya yang sudah pun menjejak ke usia 50 tahun. Sekuat mana hati wanita, tatkala sang lelaki menidakkan haknya sebagai isteri? Inilah kisah Shadha Shadiqah, yang berusaha menambat hati sang suami yang tetap dengan satu kata 'Kau bukan pilihan'. Apa sahaja yang menjadi kesukaanku adalah kesukaannya juga. “Kereta Sarah rosak aunty. Semua orang dah keluar dari hilik solat tinggal aku dengan Reef je. Meninggalkan Adinda bersendirian di sofa itu manakala dia pula duduk di birai katil. Geram juga kalau difikirkannya. Cuma lelaki bernama Bob itu sahaja yang ku kenal namanya. Disebabkan saya suka membaca novel dan cerpen maka terdetik di hati untuk menulis karya sendiri walaupun tidak sebagus seperti penulis yang lain. Termakan jugaklah aku dengan pujukkannya. "Abang tunggu Min dengan anak kita. romantik sungguh suami aku ni. Setahun selepas perkahwinan Tengku Arfhan-Arisa, Hadif buat pengumuman mengejut. Huh, boleh baca keiklasan orang konon. Kak Ita kata dia boleh tengok keikhlasan Tengku Khairil dari anak matanya. Zara terpaksa meninggalkan Tengku Farish Rayyan kerana menyedari lelaki itu terlalu sempurna untuknya sedangkan pada waktu itu keluarganya dihimpit dengan masalah kewangan dan hampir diisytihar muflis. ” Aku bangun mencapai tuala dan terus ke bilik air untuk mandi. Aku pun tak sanggup jauh dari kau , tapi … aku tak yakin pada diri kita. Dia tidak pernah mengimpikan untuk mengandung. Sebab aku tahu dia yang sebenar. '' mummy memperkenalkan aku dengan 'bakal suamiku'. Ya Allah janganlah kau jauhkan aku dari syurgaku. Platfrom untuk berkarya dan membina nama dalam bidang penulisan. Perempuan ni mudah cair bila lelaki cakap benda - benda romantik ni. “Bukan takat girlfriendlah…bini aku kut!?” marah dia masih bersisa walau sudah naik ke tebing sungai. (Ini adalah Sofea Marissa) Sofea's. Menghantar maksud betapa dia jengkil mendengar kata-kata itu. " Mekah itu impian setiap umat Islam. tetapi si isteri hanya pandai menidakkan sahaja. Dia adalah hidup dan matiku kini. Okey! Sekarang aku dah rasa romantik bagai laki aku malam ni. Lagi yang buat Ainee Marwah sakit hati, Tengku Razeen cair hati pula bila bersama dengan Dora yang Ainee Marwah gelar. Suamiku BFF. Mengenali Azrul Haris sejak dibangku sekolah, sehinggalah lelaki itu melanjutkan pelajaran ke Jepun, dia tak pernah nampak apa-apa yang istimewanya pada Azrul selain dari perangai playboy dan sifat suka pentingkan diri sendiri lelaki itu. Beginning Aku kenal dia pada nama. Aku ni kadang-kadang macam budak-budak, kuat merajuk dan kuat cemburu. At least, aku tahu dia romantik dengan gaya dia yang tersendiri dan aku suka. Pertama, sebab wasiat arwah Tengku Khaleeda. Aku malu sendirian bila mata suamiku menyorot memerhati seluruh tubuhku itu. Suamiku BFF. Sama saja dengan makan nasi di rumah. cuba cari idea yg cerpen lain takde. 'Ish akak aku ni, dah tahu aku tak suka orang sentuh pipi aku lagi mau sentuh! apa duduk luar negara boleh hilang ingatan ke?' bebel Aiman sekadar dalam hati. yang bermaksud : " Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami-isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Fourth, now I’m pregnant our second child. Pendek kata Izz sangat sempurna pada Qisya. Dia tidak pernah mengimpikan untuk mengandung. " Tergamam aku. Ciri-ciri Angkatan 30-an (Pujangga Baru) 1. Dia suka menggoda Tengku Adam, suaminya. Aku teringat dia ni sebenarnya keturunan Tengku. Keningnya yang sedikit tebal sesuai menyempurnakan wajah Faiz. Menitis airmataku. Aku melangkahkan kakiku dengan secepatnya agar segera dapat meninggalkan tempat ini dan segera sampai dirumah. Semua orang dah keluar dari hilik solat tinggal aku dengan Reef je. Aku menutup lampu bilikku. Wajah suamiku yang berkerut-kerut membuatkan aku segera bangun dari katil. So kali ini totally edited. 00 (SBH/SWK) SINOPSIS - tekan sini. Disebalik kemekaran dan keharumannya terbuku sebuah cerita duka yang tersembunyi. [Teaser Penuh] - Suamiku Encik Sotong - Episod 20 (AKHIR) - 9/3/2015 Drama adaptasi novel terbaru karya Syikin Zainal berjudul Suamiku Encik Sotong akan ditayangkan di kaca TV. Masa itu aku sambut hari kelahiran dia yang ke-24. Cerpen: Bercinta dengan Mamat Sengal Klinik Saf’ONE’ and Da Gang aku pandang dengan penuh mengharap. Usahkan ketawa, tersenyumpun aku sudah tidak mampu. Dan suamiku lansung baring diranjang dan menyuruh aku untuk menaikinya “ya kayak lagi nunggang kuda” suamiku menyuruh aku untuk bergoyang dan dia menempatkan tangan ku di dada nya untuk jari-jariku bisa bermain sama puting nya. Belum sempat Zara ingin memeluk lelaki itu, tiba-tiba kedatangan Erin dan Aliff merosakkan suasana romantik antara mereka berdua. Cerpen- kembar itu milik aku! “Woi korang! Tahu tak ada budak kembar yang baru masuk kolej kita? Hensem!”. Sesungguhnya kini dia cukup merasa bahagia. Nama bukan main gempak dan macam tak boleh nak diiktiraf tapi. Cerpen yang lebih kepada kisah cinta yang mempunyai pengakhiran yang bahagia. Sentap siaaa, hahahaha !!! Reply Delete. Dia meminta izin untuk makan, dan dizinkan. Aku dan Farid seperti pasangan kekasih yang lain, romantik dan sentiasa seperti belangkas. siulan nakal awk dan kwn2, teguran awk pada sy di pondok telefon. so, sila sedia tisu, hidung jgn berdarah. Setiap kisah dan cerita ini adalah hasil nukilan penulis sendiri dan koleksi cerpen yang terdapat di dalam simpanan yang ditulis oleh penulis lain. Setelah selesai makan, Faiz menuju ke ruang tamu. ” Esha tersenyum sinis. Aku mengayuh basikal ku dengan sekuat tenaga untuk segera balik ke rumah. Dia memerhati reaksi gadis itu. segalanya aku tumpahkan dalam bilikku, aku menangis sekuatnya. Hellooo, Nazreyn. tpi terus terang best jln ceta dah nama cerpen mesti paling minimum baca 15-30 minit satu cerita. Tapi kau tengoklah!. Cerpen yang pertama kan macam bosan sikit en hahaha. Tidak kusangka pening dan loyaku selama seminggu merupakan petanda kehadiran benih suci ini dalam rahimku. “Sebab, kalau nak tidur, kita kena banyak-banyak mengucap dan berzikir. Kalau rasa rindu dengan Nura Alia dan Syed Azwan, bolehlah ke blog penulisnya untuk baca kisah mereka di musim Ramadhan dan Syawal. [Teaser Penuh] - Suamiku Encik Sotong - Episod 20 (AKHIR) - 9/3/2015 Drama adaptasi novel terbaru karya Syikin Zainal berjudul Suamiku Encik Sotong akan ditayangkan di kaca TV. Aku baru sahaja menerima panggilan telefon yang mengkhabarkan aku telah mendapat tawaran bekerja. Ayat Romantik dan Ayat Cinta Buat Kekasih. 'Tak pe,hari esok masih ada. Tapi masa zairis kata pasal hati tu ada terkesan jugak sweet dan romantik tu. bukan apa, Aiman ni alegik kalau orang sentuh pipi dia. Bunyi alarm pada telefon bimbit membingitkan telinga Emma. Adalah sikit nada romantik tu. Aku nie muda lagi tau. Cerpen : Aku Tetap Cinta " Kau pergi jumpa jantan mana tadi???!!!" suara yang melengking kuat itu membuatkan Norisah tersentak. "I want to lie with you in green pastures, swim with you in fresh blue water, I want to hold you until all times end, I want to know you forever and be your friend. Jika saya teringatkan awak, cepat-cepat saya beristighfar, agar Dia tahu saya tetap mengingatiNya walaupun saya ada awak…. Pagi itu Adriana bangun awal, dia menoleh ke sisi memandang Faris yang masih lena. Pergi je lah I penat la" -Ikmal Danish Ikmal dulunya seorang yang hatinya beku, tak romantik langsung! Panggilan sayang pun, satu kali pun tak pernah didengari oleh Elyana. Tapi seriously, aku memang tak sengaja peluk dia. "Saya tak sarapan kat rumah. Min mesti selamat. Lepas tu sanggup duduk belakang sebab senang nak tengok dia. Masih memikirkan tentang nasibnya sendiri. Walau suamiku tak sekaya Rayyan dalam Romantik Rapsodi tapi dia sentiasa caring dan romantik. cuba kamu cari kelainan sikit. Oleh itu , Erra Izzati. Aku sudah jatuh cinta dengan suamiku sendiri. Dia jadi patah selera memandangkan Iskandar selalu sahaja acuh tak acuh padanya. dan macam-macam lagi. Che Wan menekup mulut menahan gelak, tak mahu hila tawanya nanti merencatkan penyamarannya seterusnya akan dimaki hamun Mak Senah. Cerpen : Suamiku Mr. Terkezut ada, tergamam ada dan segala ada beradik TER lah yang ada. takpa pendek yg penting jelas sbb org sabah cakap pendek tapi tagap. Baik,penyayang, penyabar dan romantik. Cerpen kahwin paksa romantik malam pertama Friday, 28 December Cerpen: I am getting I am Getting Maried? Dengan sekali lafaz,aku jadi milik orang yang seumur hidup aku. Hadif ikut nasihat Tengku Arfhan agar terus menyatakan cinta jika sudah suka. Aku ingin mengikat semula tali perhubungan kami yang terputus. Ye ke muda?Hehehe. Tengku Haziq lebih senang berdikari dari meminta pertolongan dari mereka tu satu sifat yang berada di dalam diri anak kedua mereka. Namun dia masih malas untuk bangun. " Dengan bahasa cinta, Tengku merengkuh kekasihnya, "Cut Nyak kekasihku, bersetialah dengan takdir. Nama Pena : lavenderkichikaPokok mawar pelbagai warna tumbuh segar di halaman rumahku. Oh tuhan mengapa berat sekali dugaanmu kali ini. Tengku Amri. jadi untuk membaca novel dan cerpen saya, klik kat NOVEL AWAK PENCURI HATIKU mengikut bab dan juga KOLEKSI CERPEN untuk membaca cerpen. Ameer Shafwan menarik selimut hingga menutupi tubuhnya itu. Alahai!Baru umor 25 dah nak kena kahwin. - Tengku Zaril. Ajnabi itu kini sah menjadi suamiku selepas ijab kabul dua hari lepas. Belum sampai taman, kulihat ia datang dari arah depan dengan sepeda motor yang dipacu sangat pelan. Hai and Assalamualaikum. a Tengku Nur Alya Imani Tengku Azman, seorang yang skema. Dalam kereta. Mungkin sekarang Tengku terpaksa menerima pilihan dia, tetapi di masa hadapan… mungkin Tengku boleh memberikan ganjaran yang lebih besar setelah Tengku mengenali dia dan memahami kenapa dia memilih apa yang dia pilih hari ini. Mengusik tak kena tempat," bebel Tengku Amina. I terlupa bawaklah" Zek mengarahkanku.